Çocuklar, duygu ve düşüncelerini ifade etmekte yetişkinler kadar başarılı değildir. Hatta çocuklar, çoğu zaman içinde bulundukları duygu ve düşüncelerin de farkında olamayabilir. Yetişkinler, kendilerini ifade etme, içindeki durumun farkında olma ve yorumlayabilme açısından çocuklardan daha iyidir. Oyun, aslında çocuklar için yetişkinlerin konuşarak kendini ifade etmesidir. Oyun, çocukların kendini ifade etme yöntemi bir konuşma metodudur. Hatta oyuncaklarda çocukların kelimeleridir.
Oyun terapisi, çocukların duygusal ve psikolojik sorunlarını anlamak ve çözmek amacıyla oyun ve oyuncakların kullanıldığı bir terapi yöntemidir.
Çocukların duygusal ve davranışsal problemlerini oyun aracılığıyla ifade etmelerine ve işlemelerine yardımcı olan bir terapi türüdür. Bu terapi yöntemi, çocukların kendilerini daha rahat ve güvenli hissettikleri bir ortamda duygusal sorunlarını ifade etmelerini sağlar. Oyun terapisinin alanında uzman psikologlar ve terapistler tarafından uygulanması gerekir. Oyun terapisi Sakarya için Uzman Klinik Psikolog Fulya Çelik hizmet verir.
Oyun terapisi, çocukların duygusal ve psikolojik iyileşmelerinde etkili bir yöntemdir ve onların daha sağlıklı bireyler olarak gelişmelerine katkı sağlar.